Club Patí Barcelona

Les 24h Rollertour 2014 – Crònica d’una prova dura i festiva

Crònica de les 24h Rollertour (19 i 20 de juliol)

Portar 28 patinadors adults de la pròpia pedrera a una competició de 24h és com un anunci de la Cocacola: els professionals, els amateurs, els desapareguts, els reapareguts, els porucs, els temeraris, els que ara sí i ara no, els que ara no i ara sí, els que s’estressen, els que saben a què van, els que pregunten, els que responen i els que no diuen res, els que fan i els que desfan, els que confien, els que desconfien, els que volen suar, els que volen patinar de nit, els que de nit no s’hi veuen, els que miren el temps de volta i els que miren les voltes fetes, els que volen menjar i els que volen dormir… en fi, com la vida mateixa, un infinit amalgama de gustos, colors, opinions i expectatives que, finalment, s’ha traduït en quatre magnífics equips:

24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

THE PEPIS – Medalla de bronze 8 mixte a les 24h Calafat 2014 …amb 503km recorreguts en 24 hores i 07 minuts, a una velocitat mitjana de 21km/h i una suma total de 322anys, The Pepis va fer tremolar els equips amateurs de les 24h d’enguany.


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

POWER – Medalla d’or 8 masculí a les 24h Calafat 2014…amb la diferència més gran de pes i alçada entre els seus membres, POWER fou l’equip més autònom, més masculí, més sexy i més imprevisible, els membres del qual va ser impossible reunir al mateix lloc al mateix moment en 24h.


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

TOP CHICKS – Medalla d’or 6 femení…amb 611km recorreguts en 24 hores i 06 minuts, a una velocitat mitjana de 25km/h i un recompte total de cinc admiradors per cada equip rival, el TOP CHICKS és l’equip que va fer girar més caps i va fer xiular més llavis.


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

GUERRILLA – Medalla de plata 6 masculí…amb una suma total de 410kg de pes, els GUERRILLA van fer del seu servei de guardaespatlles de les Top Chicks l’ofici més desitjat per la resta d’equips masculins de la competició.

Les 24h

Resum ràpid: patins, amics, calor, vent, esforç, son, bones marques i medalles.
Aquest és el tercer any que el Club Patí Barcelona participa a les 24h Rollertour. De fet, fou la primera competició per la qual varem programar entrenaments de manera sistemàtica l’any 2011 i li tenim una certa estima. Malgrat que és difícil no anar mirant les classificacions, la nostra perspectiva en aquesta cursa és principalment festiva. Compartir un esdeveniment de promoció del nostre esport a Catalunya i amb equips de tots els nivells d’arreu és una experiència en la qual cal participar i que val la pena viure sense pressions per títols o marques personals.

24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

Amb aquesta alegria es dirigiren els patinadors del Club Patí Barcelona a Calafat, Tarragona, per disputar-hi les 24h Rollertour.


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

L’element festiu i familiar de les 24h és imprescindible per entendre aquesta prova en tota la seva dimensió.


Volem fer menció especial a Tarracopatina i la seva esportivitat, així com també saludar i agrair als clubs de patinatge Nàstic, Cobra Prat, Delta Prat, Ciudad del Turia, Amurrio, Paiporta i Nickys la competència que han demostrat i de la qual n’aprenem cada dia. Saludem també els companys dels equips de promoció i associatius, especialment a CastellonPatina amb qui varem compartir diverses voltes, SK4L que arriben amb força, Rollers Lleida, WOW , Zamora Patina i els amics que integraven els equips APB d’aquest any: Good Vibes i Can Cuyàs.
24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

En Jose, dels Tarracopatina, i l’Antonello, dels Power, compartint una vegada més un circuit en patins.


Els quatre equips del Club van treballar diverses estratègies, dirigides per cadascun dels seus capitans. Cal destacar l’esforç dels nostres patinadors per assumir el seu rol dins de l’equip, atès que cadascú tenia la seva funció particular i intransferible. Com un rellotge, cada peça és important malgrat la seva dimensió, força o visibilitat en el mecanisme.
24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

Com passa amb la carpa que ens van deixar els Tarraco, el treball en equip consisteix en assumir rols diferents per tal d’aconseguir muntar una estructura complexa.


Durant les primeres hores de la competició els rècords de temps es succeïen un darrere l’altre i en tots els equips, també els rivals. La temperatura moderada i la baixa presència del vent ens les prometien molt dolces i ja ens vèiem superant les 200 voltes fàcilment. Tanmateix, pels volts de la 1:30 de la matinada feu acte de presència un Mistral de força 5, que feu baixar el ritme de volta de manera considerable fins al final de la competició.
24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

En Jordi, que s’estrenava en competició, a punt de passar el relleu. Al darrere, part de l’equip del Club observant-lo amb atenció.


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

Guerrilla, top chicks i power, fent equip durant les primeres hores abans de marxar el sol.


Malgrat el vent, tots els equips del Club es van mantenir ferms en la tàctica prevista. Els resultats van complir amb les expectatives de l’entrenador, excepte el The Pepis, que superà en 5 el nombre de voltes màxim que se’ls havia previst. Power va aconseguir superar la seva heterogeneïtat i mantenir-se primer de la seva categoria, mentre Guerrilla i Top Chicks posaven en pràctica el treball en equip i els aprenentatges tàctics assolits durant els entrenaments de la temporada.
CPB a 24h Calafat 14 xCesc 68

De nit, amb vent i son, les cares parlen per sí soles…


24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

Al calaix de sortida, un cop passada la nit, el sol ens va revifar les forces.

El concurs Gastronòmic

Paral·lelament a les 24h, els nostres patinadors van ser jurat i aspirants a guanyadors del títol de Roller Xef del Club Patí Barcelona. Es van presentar un total de 15 propostes gastronòmiques que van poder ser degustades i votades en tres categories (títol, presentació i sabor) durant tota la consecució de la prova. Alguns plats foren tan bons que es va arribar a dir que no passaven l’antidòping. És molt probable que el plat “Piscolabis” amb pasta de full i anxoves (injustament poc valorat) del nostre President fos el que va menjar en Sergi i la Victòria abans de fer la primera volta en 5:55. Tanmateix, quan va arribar la DEA no quedaven proves per ser analitzades al laboratori. L’anxova era de l’Escala, però la pasta de full ves a saber…

24h Rollertour 2014 Club Pati Barcelona

Les propostes dels aspirants a Roller Xef del Club Patí Barcelona. Sens dubte, un dels secrets del nostre èxit és una bona alimentació.Això no obstant, el plat del Club més ben valorat fou precisament la proposta d’equips i estratègies. Tot seguit, us en rebel·lem el secret:
Ingredients: carpa (gràcies, Jose i Tarracopatina), taules de càmping, cadires, un cronometrador professional (mil gràcies, Guillem), una especialitat culinària per persona i material individual de patinatge.
Preparació: ho posem dins un box i hi afegim 28 ganàpies prèviament posats en forma per un professional de l’esport titulat. Deixeu escalfar el bon rotllo i les ganes de patinar a sol lent durant 24h, remenant-los entre una i dues voltes cada hora. Presentem el plat sobre podi, coronat amb medalles al gust.

Et fem dentetes? Tens ganes de repetir? Doncs no et perdis el nostre següent viatge. Entra a l’apartat privat de patinadors per revisar les pròximes cites programades!

Mira les fotografies

Comprova el nostre palmarès

Translate »